Indien u wilt lezen hoe onze cliënten over MNA getuigen, kunt u hier klikken om onze testimonials te bekijken.
acquired all shares of
Advisor of the seller
De Nederlandse Heleon Group, in handen van Jan Timmer, heeft zijn sectorgenoot Gillain&Co overgenomen. Gillain is marktleider in Belgie voor levering van roestvrije onderdelen en componenten voor de pharma- en voedingsector. MNA adviseerde de verkopende aandeelhouders.
Sector: Groothandel
acquired all shares of
Advisor of the buyer
Midex Safety, tot voor kort Cerva Belgium, is een snelgroeiende distributeur van veiligheidskledij in de Belux. Het werd in 2013 als joint venture opgezet tussen het Tsjechische Cerva Group International en het duo Davy Beke / Mik Deraeve. Mik Deraeve is zoon van Mik Deraeve senior en beiden kennen de sector als geen ander. Om dit maximaal te benutten werd besloten tot een volledig eigen koers via overname van alle aandelen.
Sector: Veiligheidskledij
acquired
Advisor of the seller
Management en Ex-management namen via een MBO het bedrijf Motion Planet over, dat beursstanden bouwt voor onder meer Grands Moulin, Lu, Volys, Willy Naessens, Ter Beke, Averbode, Plantin-Tetterode, museums, enz.
Sector: Standenbouw
acquires a stake in
Advisor of the seller
Duranet is Belgisch marktleider in de verdeling van netten en dekzeilen aan een groot aantal klanten in uiteenlopende sectoren zoals bouw, transport, tuinbouw, sport, … Via intrede van een nieuwe vennoot werd de opvolging van de huidige bedrijfsleider en daarmee de continuïteit voor klanten en personeel geregeld.
Sector: Groothandel
acquired
Advisor of the seller
Van de Perck is een goed presterende accountancy praktijk gelegen in Antwerpen. Met deze overname bouwt Vandelanotte Accountants zijn Antwerpse vestiging verder uit.
Sector: Accountancy
acquired
Advisor of the seller
Twee MBI kandidaten nemen Immuno-Cell over, een belgisch bedrijf dat actief is in de diagnostica industrie. Het bedrijf maakt en levert specifieke onderdelen en accessoires die gebruikt worden in diagnostische testkits van internationaal opererende farmaceutische bedrijven.
Sector: Pharmaceutisch
Management Buy Out
Advisor of the seller
Management buy out van een middelgroot consultancy bureau. De onderneming geeft aan bedrijven in allerlei sectoren gespecialiseerd advies inzake een aantal financieringsmogelijkheden. De onderneming is leidinggevend op de Belgische markt.
Sector: Consulting
acquired
Advisor of the seller
Like a Virgin is een marketing en communicatie bureau, opgericht in 2013 door Lieven Bonamie en Philip Cracco. Het onderscheidt zich door een uitgekiende, sterk prospectie gerichte verkoopaanpak enerzijds en uitmuntende dienstverlening anderzijds. Lieven Bonamie bouwde Like a Virgin snel uit tot een onderneming met een vaste en gedifferentieerde klantenbasis en met uitmuntende resultaten. Basco, onder leiding van Mathieu Bayart, neemt de fakkel over en zet het parcours samen met het management verder.
Sector: Marketingdiensten
bought assets of
Advisor of the seller
West-Inox, bedrijf gespecialiseerd in de distributie van bevestigingsmaterialen heeft haar activa overgedragen aan het Belgische onderdeel van de Nederlandse Elcee Group, een groep actief in de distributie van onder meer giet- en smeedwerk, lagertechnieken hijstechniek en bevestigingsmaterialen.
Sector: Bevestigingsmaterialen
sells his shares
Advisor of both parties
Onderhandelen en organisatie van de verkoop van de aandelen van één vennoot aan de andere vennoot.
Sector: Accountancy
acquired the security portfolio of
Advisor of the seller
Actio'Novo draagt zijn bedrijfstak beveiliging (inbraak, branddetectie, toegangscontrole) over aan Korelec teneinde zich volledig te kunnen gaan toeleggen op zijn activiteiten in automatisering.
Sector: Elektrotechniek
acquired
Advisor of the seller
Een MBI kandidaat versterkt zijn ambities om een sterk kantoor in zijn regio uit te bouwen door de overname van een succesvol accountancy kantoor met 3 mensen.
Sector: Accountancy
acquires a majority stake in
Advisor of the seller
Private equity speler Falcon Fund neemt een belang in de M.E.x.T. Group, een snel groeiend toeleveringsbedrijf van EHBO-diensten en -producten aan bedrijven en instellingen in België, Nederland en Duitsland. Beide oprichters blijven nauw betrokken bij de volgende groei fase.
Sector: Gezondheidszorg
acquired
Advisor of the seller
Feniks Accountants, met kantoren in Brussel en Hasselt, versterkt zijn praktijk in Hasselt via het samengaan met Accountantskantoor Yves Buckinx.
Sector: Accountancy
acquired
Advisor of the seller
Chris Vuylsteke, met een omzet van circa 45 miljoen €, is één van de grotere bouwbedrijven in West-Vlaanderen dat appartementen, kantoorgebouwen, industriële gebouwen, parkeercomplexen bouwt en tevens gespecialiseerd is in de zorgsector. Het bedrijf werd overgenomen door Eiffage Benelux, dat met een omzet van 600 miljoen € en lid van de Eiffage Groep (14 miljard € omzet), voor haar divisie Bouw reeds geruime tijd naar een strategische acquisitie in West-Vlaanderen zocht om zo een belangrijke blinde vlek in haar geografische dekking in te vullen.
Sector: Bouw
acquires a majority stake in
Advisor of the seller
Floralux, het grootste tuincentrum van België, neemt de succesvolle webwinkel en de meest bekeken tuinsite in België en Nederland 'Tuinadvies' over. De huidige zaakvoerders stappen opnieuw in.
Sector: Webwinkel
acquired
Advisor of the seller
Een MBI kandidaat nam de aandelen van Neirinck Stalinrichtingen bvba over.
Sector: Metaalbewerking
acquired
Advisor of the seller
Albe De Coker, één van de belangrijkste vellenoffsetdrukkerijen van België, heeft drukkerij Bredero uit Melle overgenomen. Drukkerij Bredero is een niche speler die zich op zeer specifiek drukwerk richt.
Sector: Drukkerij
acquired
Advisor of the seller
Transport Verstraete is gespecialiseerd in het vervoer van bouwmaterialen en van delicate machines. Met de overname verstevigt H.ESSERS de positie en geografische dekking van haar dochteronderneming Geertrans-Hellings, eveneens actief in deze niche.
Sector: Transport
acquired
Advisor of the seller
2 Investeerders nemen een interessante Retail opbrengst vastgoed vennootschap over.
Sector: Vastgoed
raises the capital of
Advisor of Ecosynth
Ecosynth is een toonaangevende Vlaamse 'Contract Researcher' gericht naar bedrijven in life sciences, chemie, voeding, energie, ... Voor haar verdere groei werd bijkomend kapitaal aangetrokken.
Sector: Chemie
acquired
Advisor of the seller
Een MBI kandidaat heeft het bedrijf Willton, gespecialiseerd in de verkoop en de plaatsing van parketvloeren overgenomen. MNA adviseerde de verkoper.
Sector: Parketvloeren
acquired
Advisor of the seller
Induver, een verzekeringsmakelaar met kantoren in Antwerpen, Gent en Hasselt, die bedrijven, personeel en families verzekert, heeft Bosman Verzekeringen uit Beveren overgenomen. MNA adviseerde de verkoper.
Sector: Verzekeringen
acquired
Advisor of the seller
A. Ainaut is een installatie en onderhoud bedrijf in de bouwsector met ruime ervaring in glaswerken, dakwerken, loodgieterij/sanitair, verwarming, sloten en ontstopping- en ruimingwerken, actief in Waals Brabant, Brussel, Henegouwen en Vlaams Brabant en stelt een 40 mensen te werk. AGS Capital neemt het bedrijf over in samenwerking met een operationele manager die de taken van de huidige eigenaar op zich neemt.
Sector: Bouw - Installatie
acquired
Advisor of the seller
Het management van Bracke Bouw, een dynamische bouwonderneming in algemene chapewerken uit Zingem, is in handen genomen door Benjamin Talpe. Door zijn komst is de toekomst van deze snelgroeiende kmo verzekerd.
Sector: Bouw
acquired
Advisor of the seller
Zen soft ontwikkelt administratieve toepassingen voor kmo's en accountantskantoren. Zen soft heeft een omvangrijk en stabiel klantenbestand opgebouwd over een termijn van ruim 20 jaar. Trustteam is een IT integrator van infrastructuur diensten, maatwerkontwikkeling en ERP. Met de overname versterkt Trustteam haar portfolio en klantenbestand en groeit naar een organisatie van meer dan 100 medewerkers, actief in België en Frankrijk.
Sector: ICT
acquired
Advisor of the seller
Perdum ontwerpt en ontwikkelt units voor controle en aansturing van een groot aantal functies in off-road voertuigen zoals bijvoorbeeld landbouwmachines. Klanten zijn producenten van gespecialiseerde industriële voertuigen. Na de overname door De Roeve Industries uit Lokeren wordt Perdum een nieuwe business-unit binnen de afdeling Industrial IT.
Sector: Electronica en ICT
acquired 100% of the shares of
Advisor of the seller
HR ONE Pharma is een project staffing service provider in de bio-farmaceutische industrie. MNA adviseerde de hoofdaandeelhouder bij zijn verkoop van aandelen aan de minderheidsaandeelhouder.
Sector: Interim & Project Staffing
acquired
Advisor of the seller
De Nederlandse Verjo B.V., een uitgeverij voor leermiddelen op gebied van verkeer en vervoer (en strategisch partner van VVR te Remagen Duitsland) heeft de afdeling ‘Wees Wegwijs/Connaître et Conduire’ overgenomen van de Belgische groep Van In, een uitgeverij gespecialiseerd in leermiddelen voor alle onderwijsniveaus in België (en onderdeel van de Finse groep Sanoma). MNA adviseerde de verkopende partij.
Sector: Media
acquired
Advisor of the seller
2 MBI kandidaten hebben IP TV Projects, integrator van multimedia oplossingen in de zorgsector en een afdeling van Defoort nv uit Kuurne, overgenomen. MNA begeleidde de overlater.
Sector: ICT
acquired
Advisor of the seller
Vecari (Zonnebeke), een bedrijf actief in de aanleg van nutsleidingen, is overgenomen door sectorgenoot Jacops (Deerlijk). MNA begeleidde de eigenaar.
Sector: Bouw - Installatie
acquired a stake in
Advisor of the Seller
Coelembier is actief op vlak van interieurinrichting op maat, zowel voor bedrijven als voor de particulieren. Het bedrijf is opgericht in de jaren 60 en wordt geleid door de 2° generatie. De snelle groei van de afgelopen jaren heeft nieuwe uitdagingen met zich gebracht. Via Finterior stapt de familie Ide, die haar sporen verdiende in ondermeer Spanolux, in het kapitaal. Het is de bedoeling om de huidige bedrijfsleiding te versterken met belangrijke kennis en ervaring en zo de groei naar een volgend niveau te ondersteunen.
Sector: Meubelsector
acquired
Advisor of the seller
Balto, gerelateerd aan Private Equity speler Sufina, neemt Link over. Link is een communicatiebureau dat Belgische kmo's, industriële groepen en beursgenoteerde bedrijven onder zijn cliënten telt.
Sector: Marketingdiensten
acquired
Advisor to the seller
Het durfkapitaalfonds Think2Act investeert in Thau (Herent), actief in fieldmarketing en brand logistics met focus op de doe-het-zelf sector en consumentenelektronica. De onderneming werd in 2005 opgericht door Olivier Van Orshoven en Christian Peeters. Deze laatste blijft aan boord van de onderneming. De inbreng van Think2Act zal vooral dienen om Thau verder te doen groeien in de bestaande markten (België en Nederland) en in het buitenland.
Sector: Diensten
acquired
Advisor to the seller
Piet Lescrauwaet en Nicolas Decoster hebben Channel Sailing, gelegen in Zeebrugge en actief in het verhuren van zeiljachten, overgenomen. Carlos Vanhecke, oprichter en bezieler van Channel Sailing blijft nauw betrokken bij de verdere evolutie van het bedrijf.
Sector: Ontspanning
acquired
Advisor of the seller
Steelvision, een West-Vlaams plaatbewerkingsbedrijf van heel fijn metalen plaatwerk dat onder andere aan de verlichtingsindustrie levert, neemt P.I.D.E uit Alveringem over. P.I.D.E is een metaalbewerkingsbedrijf dat zwaardere metalen stukken aanlevert aan diverse industrieën.
Sector: Metaalbewerking
acquired
Advisor of the seller
DS Transport, gevestigd in Brussel, is een bedrijf dat vrachtwagens met chauffeur ter beschikking stelt van grote internationale logistieke groepen voor lokaal en regionaal goederentransport. Om een verdere groei van het bedrijf te verzekeren, heeft ondernemer Paul Jacobs het bedrijf overgenomen. MNA begeleidde de verkoper gedurende het ganse proces.
Sector: Transport
acquired
Advisor of the seller
NV Cartec uit Anderlecht is een bedrijf actief in het maken van transparante rechthoekige en cilindervormige verpakkingen in PVC/PET voor food en non food toepassingen. Het is hierin marktleider in België en levert ook in de buurlanden. De verdere groei en continuïteit van Cartec wordt nu verzekerd via overdracht aan en management door Avon Invest NV.
Sector: Verpakkingen
acquired a stake in
Advisor of the seller
Green Road, gevestigd in Wichelen, is een bedrijf actief in terrein- en wegenisrenovatie, en werkt met een uniek technisch procédé waarbij ecologisch en economisch verantwoorde werkmethodes aan de basis liggen. Om het bedrijf verder te laten groeien en het management te versterken, heeft ondernemer Hans De Keyser een deel van de aandelen verworven. MNA begeleidde de verkoper gedurende het ganse proces.
Sector: Bouw
acquired
Advisor of the seller
Sensotec is een groeibedrijf dat voor personen met een visuele handicap technologie en hulpmiddelen brengt, waaronder softwareoplossingen voor dislexie. Sensotec is marktleider in België maar verkoopt ook in toenemende mate haar systemen internationaal. De oprichters van Sensotec hebben haar opvolging nu verzekerd via overdacht aan een jonge Vlaamse ondernemer.
Sector: Gezondheidszorg
reinforces the management of
Advisor of the seller
Een MBI kandidaat versterkt het management van Alindus bvba uit Aalst, één van de belangrijke spelers op de markt van persoonlijke beschermingsmiddelen. Alindus is tevens exclusief invoerder van Showa, een kwalitatief hoogstaand handschoenen gamma. Door de instap van Frank Oerlemans is de verdere groei van Alindus verzekerd.
Sector: Diensten
acquired
Advisor of the seller
De key-medewerkers en partners van een middelgroot accountantskantoor ronden succesvol 'management buy out' onderhandelingen af. Een MBO had voor deze laatste van in den beginne de absolute voorkeur. Het verzekert de continuïteit en biedt terzelfdertijd een unieke kans aan eigen mensen om een accountantskantoor te verwerven.
Sector: Accountancy
acquired
Advisor of the seller
V-Cons ontwerpt, bouwt en installeert wereldwijd moderne slachtlijnen. Het bedrijf heeft wereldfaam verworven en concurreert met succes tegen de grote spelers uit Duitsland, Nederland, Denemarken en Frankrijk. V-CONS werd overgenomen door PIVACO, dé specialist in roestvast stalen constructies en installaties voor de dranken-, brouwerij- en voedingssector uit Temse.
Sector: Machinebouw
acquired
Advisor of the seller
Leroy Bvba (Poperinge) is een vooruitstrevend HVAC installatie bedrijf dat gebruik maakt van innovatieve oplossingen zoals aero en geothermische (horizontale, korf en diepte) captatie en inventieve vloer/plafond en muur verwarmingstechnieken. Met de overname van het bedrijf door Fynk Vision wordt de nadruk gelegd op een verdere groei. Luc Leroy blijft hierbij een leidinggevende rol spelen.
Sector: Bouw - Installatie
LEES MEER...: VOKA ONDERNEMEN, LEROY
acquired
Advisor of the seller
2 MBI kandidaten nemen Steelvision (regio Brugge) over. Steelvision is een plaatbewerkingsbedrijf en levert vooral aan de verlichtingsindustrie, standenbouw en industriën waar heel fijne metalen onderdelen nodig zijn.
Sector: Metaalbewerking
provided mezzanine financing to
Advisor of the lender
WILLEMEN GROEP (Mechelen) omvat verschillende bedrijven actief in de bouwsector, gaande van toeleveranciers over aannemingsbedrijven tot projectontwikkeling met meer dan 1.000 werknemers en een omzet van 300 M €. ASWEBO GROEP (Drongen) is actief in wegenis- en infrastructuurwerken met een omzet van 132 M € en +/- 900 mensen. MNA maakte de overname mee mogelijk door het aantrekken van mezzaninefinanciering.
Sector: Bouw
Sold
Advisor of the seller
Roland International maakt dekzeilen voor trucks en trailers en is daarmee één van de hoofdspelers in West-Europa. Daarnaast en in toenemende mate wordt gediversifieerd in nieuwe activiteiten, bvb afdekkingen voor biogasinstallaties. Roland heeft een 160-tal medewerkers gespreid over haar vestigingen in Polen, Engeland en Nederland. Het omzetcijfer bedraagt circa 17 M €.
Sector: Textiel
merges with
Advisor of Maes Projects
Studiebureel Maes Projects is een specialist in burgerlijke bouwkunde en coördinatie van grote industriële bouwprojecten. Maes Projects fuseert met Studiebureel Boucherie dat focust op stabiliteitsstudies en gebouwen technieken als HVAC, electriciteit en sanitair. Het nieuwe geheel krijgt de naam BM Engineering en telt 25 medewerkers.
Sector: Engineering
LEES MEER...: ARTIKEL ONDERNEMERS
acquired
Advisor of the seller
Overdracht van Algrondbo aan O.M.V. Natie. Beide ondernemingen zijn actief in aanleg van nutsleidingen (water, gas, electriciteit) en gelegen in Oost-Vlaanderen. Algrondbo heeft een omzet van circa 12,5 M €, werkt met 120 personen en heeft een EBITDA van ongeveer 3,5 M €. De eigenaar, de heer Patrick Raemdonck, blijft nog gedurende minstens 2 jaar het bedrijf leiden.
Sector: Bouw
LEES MEER...: ARTIKEL DE TIJD
acquired
Advisor of the seller
Een MBI-kandidaat heeft NV Leda uit Torhout overgenomen. Leda produceert en verkoopt zitmeubelen aan kleine tot middelgrote meubel- en interieurwinkels in de Benelux via diverse zelfstandige agenten. Het bedrijf wordt over genomen door Francis Maselis en wordt bijgestaan door Edward Vande Vyvere die instaat voor de dagdagelijkse operationele leiding.
Sector: Meubelsector
acquired
Advisor of the seller
IC&S is een machinebouwer, actief in ontwikkeling en bouw van complexe conveyingsystemen voor de voedingsindustrie.
Sector: Machinebouw
LEES MEER...: ARTIKEL
acquired a stake in
Advisor of the seller
Het management van Elektrotechniek De Keyser nam een deelneming in het bedrijf. De Keyser is een elektrotechnisch installatiebedrijf gespecialiseerd in industriële omgevingen.
Sector: Bouw - Installatie
acquired
Advisor of the seller
Accent - Jobs for People - verwerft een meerderheidsbelang in Logi-Technic, actief in outsourcing van technische profielen voor productiebedrijven (onderhoud, montage, industriële verhuizingen) en installatiebedrijven (elektrotechische installaties). Logi-Technic heeft 220 medewerkers en realiseert een omzet van 12 M €. Het bedrijf bedient vanuit 4 vestigingen de vlaamse markt.
Sector: Diensten
acquired
Advisor of the seller
Alpha Répartition verwierf via haar dochterbedrijf Alphar partners 100% van de aandelen van Pharmacie Karreveld. Alpha Répartition is een groep die actief is als distributeur naar de onafhankelijke apotheek toe en eveneens via Alphar Partners apothekers helpt een zaak over te nemen. De omzet bedroeg in 2007 méér 285 M €, de groep heeft 250 medewerkers en is voornamelijk actief in Franstalig België.
Sector: Gezondheidszorg
acquired
Advisor of the seller
De Wilde verwierf Pieters. Pieters, een bouwbedrijf uit Lebbeke dat enerzijds wegenis- en grondwerken uitvoert en anderzijds bouwafval transporteert, sorteert, breekt en verkoopt aan aannemers. Cliënten komen enkel uit de privésector. De Wilde is een bedrijf uit Berlare, dat vloeren legt, chapewerken uitvoert en een betoncentrale uitbaat.
Sector: Bouw
acquired a stake in
Advisor of the seller
Een MBI kandidaat heeft een belang in Soft-Naert verworven. Soft-Naert is een ICT bedrijf uit Izegem dat ERP toepassingen en maatwerksoftware ontwikkelt. Het bedrijf staat ook in voor de integratie en opleiding. Door de instap van Patricia Vandelanotte, wordt het team nu versterkt met iemand die reeds een ruime ervaring heeft opgedaan in de ICT wereld en eveneens beschikt over een breed netwerk aan contacten.
Sector: ICT
LEES MEER...: ARTIKEL ONDERNEMERS
acquired
Advisor of the seller
Fabricom-GTI neemt ATV over. Fabricom-GTI is de Belgische referentie op het vlak van innovatieve technische installaties en diensten voor industriële, energiegerelateerde, tertiaire en infrastructurele markten. Fabricom-GTI maakt deel uit van de wereldgroep Suez. ATV is een Belgische KMO, actief in elektrotechnische automatisering en in de installatie van photovoltaïsche zonnecellen.
Sector: Bouw - Installatie
LEES MEER...: ARTIKEL ONDERNEMERS
acquired
Advisor of the seller
Van Gansewinkel is specialist in het inzamelen, overslaan, recyclen en verwerken van alle soorten afval en stelt ongeveer 6.500 personen te werk in grote delen van Europa. Milieu en Leven is een snel groeiende specialist in de ophaling, opslag, overslag en transport naar verwerkende bedrijven van voornamelijk gevaarlijk afval. De onderneming is actief in Vlaanderen en Brussel.
Sector: Milieu
LEES MEER...: ARTIKEL ONDERNEMERS
acquired
Advisor of the seller
ISS Belgium maakt deel uit van de Deense multinational ISS, wereldleider in Facility Services. PCC is een Belgisch famiiaal bedrijf dat "managed services" verzorgt binnen de ICT sector, met een 50-tal werknemers. Voor ISS, op dat ogenblik reeds actief in managed services binnen de ICT sector, past de overname in een 'buy and build' strategie.
Sector: ICT
acquired
Advisor of the seller
ATS Groep is een multidisciplinaire technologiegroep met een 500 hooggekwalificeerde medewerkers, een zevental vestigingen en een omzet van 80 miljoen EUR. Elektro Develtere (Roeselare, 20 werknemers) verzorgt de elektrische en elektrotechnische installatie van ondermeer bedrijven, lokale overheden, ziekenhuizen, scholen en rusthuizen. De overname kwam er in het kader van de beoogde groei in West-Vlaanderen.
Sector: Bouw - Installatie
acquired
Advisor of the buyer
Alaska neemt het accountantskantoor Vercammen (Antwerpen, 19 medewerkers) over. Enerzijds is Alaska een samenwerkingsverband tussen diverse accountantskantoren in België dat een vijftigtal medewerkers telt en anderzijds is het lid van het internationaal samenwerkingsverband IGAF.
Sector: Accountancy
acquired
Advisor of the seller
ISS Belgium neemt het bedrijf Van Kerkhoven over. ISS Belgium maakt deel uit van de Deense multinational ISS, wereldleider in Facility Services. Van Kerkhoven is een Belgische KMO, actief in HVAC met de nadruk op koelingsinstallaties in industrie en kantooromgeving. Voor ISS betekent de overname een verdere stap in de uitbouw van haar segment Property Services.
Sector: Bouw - Installatie
acquired
Advisor of the seller
Het management verwief LCMC, een Belgisch bedrijf actief in het verspanend bewerken van gietstukken met hoge precisie, met een 40-tal medewerkers en een omzet van om en bij de 13 M €.
Sector: Metaalbewerking
acquired
Advisor of the seller
M. Beyne is een familiaal bedrijf, actief in de productie van landbouwmachines, gevestigd in België, met een tiental medewerkers en een omzet van ongeveer 3 M €. Machinebouw Tanghe is een bedrijf actief in de productie van machines voor de textielsector, gevestigd in België, met een vijftal medewerkers en een omzet van ongeveer 2,5 M €.
Sector: Machinebouw
acquired
Advisor of the seller
Ardiane specialiseert zich in totaaloplossingen op vlak van elektrische automatisering. De onderneming werkt voor de Belgische, Nederlandse en Duitse markt vanuit een drietal vestigingen met een 50-tal hoog opgeleide medewerkers. De overname van De Vos Electrotechnics vormt een goede versterking in de tak industriële elektrotechnisch installaties.
Sector: Bouw - Installatie
acquired
Advisor of the seller
Een MBI kandidaat verwierf Stanza, een bedrijf dat gespecialiseerde stansvormen maakt waarmee karton en kunststofmateriaal in speciale vormen wordt gestansd. Deze arbeidsintensieve activiteit stelt een 25-tal medewerkers tewerk.
Sector: Metaalbewerking
acquired
Advisor of the seller
Ranson verwierf Erens. Ranson is de nummer één in de sector van distributie van bakkerijgrondtsoffen in België met een omzet van 80 M € en een honderdtal personeelsleden. Erens is de nummer twee in de markt met een omzet van boven de 10 M €. Erens bedient een groot deel van de provincie Limburg en een deel van de provincie Luik. Voor Ranson betekent dit een belangrijke uitbreiding op zijn geografische aanwezigheid in België.
Sector: Voeding
invested in
Advisor of the company
Private Equity Providers investeerden in PR Pharmaceuticals, een innovatief bedrijf dat "drug delivery" oplossingen ontwikkelt, de medicijnen produceert en ze via partners distribueert. Het bedrijf werkt met meer dan 50 hooggeschoolde mensen. Omwille van de Vlaamse roots van de CEO van het bedrijf, Patrick Bols, hebben enkele Vlaamse private equity providers geïnvesteerd in dit pharmaceutisch bedrijf.
Sector: Pharmaceutisch
acquired
Advisor of the buyer
Poppies nv, een familiale groep actief in de productie van koekjes en diepvriesgebak met vestigingen in België, Frankrijk en de Verenigde Staten stelt ongeveer 450 mensen tewerk en heeft een omzet van over de 70 M €. Jeannette sa is een productiebedrijf in Noord-Frankrijk dat gevulde wafeltjes produceert.
Sector: Voeding
acquired
Advisor of the buyer
Corelio is een multimediale groep en is ondermeer de grootste dagbladuitgever in België met titels zoals De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk. De groep realiseert een geconsolideerde omzet van 225 M € met 1.300 medewerkers. De groep Vers l'Avenir (Mediabel) omvat naast 5 regionale kranten ook de nationale bladen La Libre Belgique en La Dernière Heure.
Sector: Media
acquired
Advisor of the seller
Het Computerwinkeltje heeft als hoofdactiviteit de verkoop van computerboeken, software en hardware-uitbreidingen. Het stelt 30 mensen te werk en heeft en omzet +/- 15 M €. Aletra Capital Partners is een private equity speler en wordt in dit project bijgestaan door de management buy in investeerder Patrick Tournoy.
Sector: ICT
acquired a stake in
Advisor to the company
Openstelling aandeelhouderschap van een Ingenieursbureau naar nieuwe vennoten toe via overdracht aandelen, Coöperatieve Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid (CVBA) en Vennootschap van Onroerende Diensten (VOD).
Sector: Engineering
acquired
Advisor of the seller
Een MBI kandidaat neemt zich in bij Silicon Group over. Systeemintegrator Silicon Group (Silicon Center) is gevestigd te Brugge en heeft een omzet van 3 M € en stelt 18 mensen te werk.
Sector: ICT
sold its stake in
Advisor of the seller
Corelio is een Belgische multimediale groep en ondermeer dagbladuitgever met titels zoals De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk met een omzet van 170 M € met 1000-tal medewerkers. VTM is een Vlaamse televisiezender met een omzet van 125 M € en meer dan 250 werknemers.
Sector: Media
acquired
Advisor of the buyer
Corelio is een Belgische multimediale groep en ondermeer dagbladuitgever met titels zoals De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk met een omzet van 170 M € met 1000-tal medewerkers. Het nam Stripuitgeverij Jommeke over.
Sector: Media
acquired
Advisor of the buyer
Corelio is een Belgische multimediale groep en ondermeer dagbladuitgever met titels zoals De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk met een omzet van 170 M € met 1000-tal medewerkers. Het Volk die een omzet realiseert van 55 M € met 500 personeelsleden, geeft naast de krant ook de magazines Tv-gids, Zondagsblad en Eos uit en is eveneens uitgever van de strips van Jommeke.
Sector: Media
acquired
Advisor of the seller
MNA begeleidde de overdracht van een milieuadviesbureau aan een investeerder.
Sector: Milieu
acquired a stake in
Advisor of the buyer
Corelio, een Belgische multimediale groep en dagbladuitgever, nam een meerderheidsbelang in The Ring Ring Company, het tweede grootste Belgische audiotexbedrijf.
Sector: Media
preparation of transaction
Advisor
Voorbereiding van een internationale transactie van een gespecialiseerd softwarehuis, waaronder nazicht van budgetten voor de Europese en de Amerikaanse divisie, waardebepaling, eerste oplijsting van internationale kopers en aflijnen mogelijke dealstructuren. De onderneming ontwikkelt standaardsoftware voor logistieke service providers, heeft een omzet van circa 5 M € en telt een 40-tal medewerkers.
Sector: ICT
acquired
Advisor of the buyer
Uitkoop van een meerderheidsbelang door een industriële minderheidsaandeelhouder in de vliegtuigbranche, actief in het onderhoud van vliegtuigmotoren.
Sector: Luchtvaart
acquired
Advisor of the buyer
Overname van 2 accountantskantoren in Vlaanderen in het kader van verdere uitbreiding van een gevestigd accountantskantoor.
Sector: Accountancy
acquired
Advisor of the seller
Overdracht bedrijf in de reinigingssector dat ongeveer 150 personen tewerkstelt.
Sector: Diensten
acquired
Advisor of the seller
Overdracht van een gespecialiseerd, themagericht reclametijdschrift aan Sanoma Magazines, deel van de Finse Sanoma Groep.
Sector: Media
acquired
Advisor of the seller
Management buyout van een systeemintegrator (hard- en software).
Sector: ICT
acquired
Advisor of the seller
Management buy-in voor een onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van CRM-software.
Sector: ICT
acquired
Advisor of the buyer
Overdracht installatiebedrijf gespecialiseerd in verwarming en sanitair.
Sector: Bouw - Installatie
acquired
Advisor of the seller
Overdracht van een gespecialiseerd funderingsbedrijf aan een collega-aannemer.
Sector: Bouw
acquired a stake in
Advisor of the buyer
Investeerder verwerft een meerderheidsbelang in een producent van diepgevroren bakkerijproducten.
Sector: Voeding
acquired
Advisor of the seller
Overdracht van een onderneming actief in de reissector als Incoming Agent (Brussel).
Sector: Reissector
acquired
Advisor of the seller
Overdracht accountantskantoor Zuid-West Vlaanderen.
Sector: Accountancy
acquired
Advisor of the buyer
Overname productiebedrijf reclamespots.
Sector: Media
acquired
Advisor of the buyer
Overname van een accountantskantoor.
Sector: Accountancy